pitchdeck

pitchdeck investering

Pitch deck Nederlands

pitch deck

Pitch deck onderdelen

Er zijn een paar gebruikelijke onderdelen in een pich deck. De belangrijkste 10 slides zijn vrijwel altijd opgenomen. Alle hoofstukken beschrijven een onderdeel van je bedrijf, dus zorg dat je niets mist. De meest essentiele hoofstukken zijn als volgt: markt, oplossing, USP's en investeringsvraag. Investeerders analyseren wekelijks tientallen pitch books kom direct goed voor de dag. Je maakt een goed begin met behulp van een complete pitch deck template.

Pitch book

In de praktijk wordt een pitch book gebruikt als visuele presentatie van je bedrijfsidee. In de praktijk heet een pitch book ook wel een bedrijfspresentatie. Het idee is om kapitaal op te halen. Er zijn veel voorbeelden te vinden over goed uitgewerkte pitch deck's van bijvoorbeeld Facebook en Square. In de investment banking zijn pitch books heel normaal. Je kunt hier inspiratie uit halen voor je eigen onderneming.

Kapitaal ophalen investering

Als je groeikapitaal op gaat halen voor je onderneming is een pitch deck vereist. Investeerders zien per dag meerdere bedrijven langs komen, dus je moet direct een goede indruk maken. Een goed pitchdeck geeft je voorsprong.

Elevator Pitch

Een Elevator Pitch is een belangrijk hoofdstuk als je geld wilt ophalen. In een bondige presentatie beschrijf je hoe jouw bedrijf onderscheidend is ten opzichte van je concurrenten. In maximaal 60 seconden moet je kunnen uitleggen om anderen te overtuigen in je bedrijf te willen investeren.

Voorbeeld pitch deck

Je start je pitch deck het snelste, met een goed voorbeeld pitch deck. Een pitch deck is een voorwaarde voor elke beginnende ondernemer die investering gaat ophalen. In een presentatie maak je je bedrijfsidee visueel aantrekkelijk.

Vragen investeerders

Bij het ophalen van investering, zullen investeerders je zeker een aantal diverse vragen gaan stellen. Hieronder een aantal vragen die investeerders zeker gaan stellen. Dit zijn bijvoorbeeld de volgende vragen: Hoeveel kapitaal heb je in totaal nodig om op te starten? En waar ga je het investeringsbedrag voor gebruiken? En wanneer speel je break-even? Je beantwoordt al deze vragen in je pitch deck.

Financiering

Zodra je gaat starten met een bedrijf heb je waarschijnlijk geld nodig voor de aanloopperiode. Je kunt geld ophalen bij derden, zoals mensen in je eigen netwerk. Je komt goed voor de dag met een uitwerkt plan. Zo beschrijf je welke kansen en risico's er zijn in de markt. Ook neem je een hoofdstuk op van je onderneming en het onderscheidend vermogen met de belangrijkste concurrenten. Zo ben je goed voorbereid. Dit kapitaal gebruik je om de aanloopperiode te overbruggen.

Pitch deck

pitch deck voorbeeld

Pitch deck

In een pitch deck presenteer je op korte wijze je bedrijfsidee aan onder andere te verstrekken. Een pitch deck is een must voor elke beginnende ondernemer die kapitaal gaat ophalen. Tegenwoordig hoeft het opstellen van een pitch deck geen onderneming op zich te zijn. De snelste start maak je aan de hand van een overtuigend voorbeeld pitch deck en template om je pitch deck samen te stellen.

Ondernemingsplan

Veel ondernemers stoeien met het maken van een ondernemingsplan. Vaak schrijft je dit document als ondernemer ook maar één keer in je leven. Toch is een overtuigend ondernemingsplan is het fundament van ieder succesvol bedrijf. Logisch natuurlijk, een zorgvuldige voorbereiding geeft je voorsprong.

Powerpoint pitchdeck

Je start het maken van je pitch deck in powerpoint. Met een template pitch deck in powerpoint kan je alles vormgeven zoals je wilt. Bijvoorbeeld je huisstijl kan je zo makkelijk toevoegen. Iedereen kan op deze manier in powerpoint een compleet pitch deck maken.
Klik hier